Операция на културиста Атанас Николаев в „Софиямед“

03.06.2014

Шампионът по културизъм Атанас Николаев се подложи на операция

www.sportal.bg

Републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев се подложи на операция в новия херния център на МБАЛ “Софиямед”. 26-годишният Николаев претърпя интервенция за корекция на пъпна херния. “Операцията премина успешно и той вече се възстановява у дома. Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надяваме, че Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около 1 месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новооснованото в болничното заведение звено. Модерният херния център, който заработи на територията на МБАЛ “Софиямед” преди броени дни, е оборудван с последна дума на техниката апаратура на германския лидер в производството на лапароскопска техника “Карл Щротц”. Той ще предложи на пациентите лечение на всички херниални дефекти чрез методите на мини инвазивната хирургия. На операция за корекция на спортна (слабинна) херния в новия център преди броени дни се подложи и вратарят на Литекс Евгени Александров.

***

Шампион по културизъм се подложи на операция

www.focus-sport.bg

София. Балканският и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев претърпя операция от херния. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от пресцентъра на болничното заведение.

„Операцията на шампиона ни премина успешно и той вече се възстановява у дома. Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Неговото възстановяване ще трае около 1 месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания“, коментира специалистът, завеждащ клиниката.

На операция за корекция на спортна (слабинна) херния преди броени дни се подложи и вратарят на Литекс Евгени Александров.

***

Шампионът по културизъм Атанас Николаев се подложи на операция в новия херния център на болница “Софиямед”

www.bta.bg 

София, 3 юни (БТА). Републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев се подложи на операция в новия херния ц…

***

Модерен херния център отвори врати в болница “Софиямед” 182

www.trud.bg

Модерен херния център заработи на територията на МБАЛ “Софиямед”, съобщиха от лечебното заведение. Специалистите в него лекуват всички херниални дефекти чрез методите на лапароскопската хирургия, а екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи европейски и световни клиники.

“С основаването на херния центъра ще стандартизираме подхода към хирургичното лечение на херниите, с основен фокус върху миниинвазивните техники.  Нашата цел е подобряване на резултатите от херниалната хирургия чрез прецизно вникване в спецификата на всеки отделен дефект. Затова включваме в нашия регистър резултатите от всички видове херниални корекции – както при първични операции по повод ингвинални/вентрални хернии, така и при по-сложни репарации”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ клиниката по лапароскопска хирургия в МБАЛ “Софиямед” и ръководител на новооснованото звено в болничното заведение.

Херния центърът в МБАЛ “Софиямед” е оборудван с последна дума на техниката апаратура на германския лидер в производството на лапароскопска техника Karl Stortz, а специалистите в него гарантират най-добрите резултати за пациентите си благодарение и на най-високия клас консумативи, с който работят.

Доц. Атанасов коментира, че коремната стена има естествено слаби зони и хернията може да се развие на всяка възраст. Така например при децата повечето хернии са вродени. “При възрастните хернията може да се причини от вродена слабост на коремната стена или физическо усилие, персистираща кашлица. Затрудненията при дефекация или уриниране също могат да причинят отслабване на коремната стена.

Слабинната херния, която е и най-често срещаната обичайно се забелязва от пациентите като подутина, която се прибира в легнало положение или при натиск с пръсти. Други нейни симптоми са болка и тежест в слабинната област при вдигане на тежки предмети, физическо усилие, кашлица или продължително стоене в изправено положение.  Болката може да е внезапна и остра или тъпа и засилваща се към края на деня”, коментира специалистът. Според него най-успешното лечение на различните видове херния е хирургичното.

“Някои пациенти използват т.нар. херниален колан. Но той не лекува дефекта, а се използва само когато има абсолютни противопоказания за хирургично лечение. Херниалните дефекти задължително трябва да се оперират – това премахва симптоматиката и предотвратява възможните усложнения. В болница “Софиямед” прилагаме основно лапароскопските техники за корекция на херниални дефекти, включително и само през един отвор. Благодарение на новите хирургични техники, гарантираме най-добрия козметичен ефект, много по-слаба следоперативна болка в сравнение с класическата отворена операция и съответно болничният престой е много по-кратък. Всичко това ни позволява да предложим на пациента и по-бързо възстановяване на обичайната физическа активност. Честотата на усложнения след лапароскопска операция е много ниска, качеството на живот е по-добро, а удовлетворението сред пациентите – по-голямо”, допълва хирургът.

На доц. Атанасов и неговия екип в новия херния център в болница “Софиямед” вече се довериха и няколко български спортисти. Преди броени дни беше опериран републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев. Доц. Атанасов коментира, че операцията на шампиона ни е минала успешно и той вече се възстановява у дома. “Характерно за този вид херния е честото рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около месец, като след него той ще може да се подготвя активно за нови състезания”, допълва хирургът. Преди дни и вратарят на “Литекс” Евгени Александров беше опериран в херния центъра на “Софиямед”. Той се подложи на операция за корекция на т.нар. спортна (слабинна) херния.

***

В НОВИЯ ЦЕНТЪР НА МБАЛ „СОФИЯМЕД”

Оперираха херния на шампион по културизъм

www.monitor.bg

Успешна операция за корекция на пъпна херния беше направена на европейския, балкански и републикански шампион но културизъм Атанас Николаев в новия херния център на МБАЛ „Софиямед”.

„Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции, какъвто беше този случай – коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новото звено. – С отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около месец.”

Модерният херния център в „Софиямед” е оборудван с апаратура последна дума на техниката на немския лидер в производството на лапароскопска техника Karl Stortz. Наскоро в него на операция за корекция на спортна (слабинна) херния се подложи и вратарят на „Литекс” Евгени Александров.

***

Модерен херния център отвори врати в болница “Софиямед”

в. Труд  Стр. 5

Модерен херния център заработи на територията на МБАЛ “Софиямед”, съобщиха от лечебното заведение. Специалистите в него лекуват всички херниални дефекти чрез методите на лапароскопската хирургия, а екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи европейски и световни клиники. “С основаването на херния центъра ще стандартизираме подхода към хирургичното лечение на херниите, с основен фокус върху миниинвазивните техники,

Нашата цел е подобряване на резултатите от херниалната хирургия чрез прецизно вникване в спецификата на всеки отделен дефект. Затова включваме в нашия регистър резултатите от всички видове херниални корекции – както при първични операции по повод ингвинални/вентрални хернии, така и при по-сложни репарации”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ клиниката по лапароскопска хирургия в МБАЛ “Софиямед” и ръководител на новооснованото звено в болничното заведение.

Херния центърът в МБАЛ “Софиямед” е оборудван с последна дума на техниката апаратура на германския лидер 6 производството на лапароскопска техника Karl Stortz, а специалистите в него гарантират най-добрите резултати за пациентите си благодарение и на най-високия клас консумативи, с който работят.

Доц. Атанасов коментира, че коремната стена има естествено слаби зони и хернията може да се развие на всяка възраст. Така например при децата повечето хернии са вродени. “При възрастните хернията може да се причини от вродена слабост на коремната стена или физическо усилие, персистираща кашлица. Затрудненията при дефекация или уриниране също могат да причинят отслабване на коремната стена. Слабинната херния, която е и най-често срещаната обичайно се забелязва от пациентите като подутина, която се прибира в легнало положение или при натиск с пръсти. Други нейни симптоми са болка и тежест в слабинната област при вдигане на тежки предмети, физическо усилие, кашлица или продължително стоене в изправено положение.

Болката може да е внезапна и остра или тъпа и засилваща се към края на деня”, коментира специалистът. Според него най-успешното лечение на различните видове херния е хирургичното. “Някои пациенти използват т. нар. херниален колан. Но той не лекува дефекта, а се използва само когато има абсолютни противопоказания за хирургично лечение. Херниалните дефекти задължително трябва да се оперират – това премахва симптоматиката и предотвратява възможните усложнения, В болница “Софиямед” прилагаме основно лапароскопските техники за корекция нахерниални дефекти, включително и само през един отвор. Благодарение на новите хирургични техники, гарантираме най-добрия козметичен ефект, много по-слаба следоперативна болка в сравнение с класическата отворена операция и съответно болничният престой е много по-кратък. Всичко това ни позволява да предложим на пациента и по-бързо възстановяване на обичайната физическа активност. Честотата на усложнения след лапароскопска операция е много ниска, качеството на живот е по-добро, а удовлетворението сред пациентите – по-голямо”, допълва хирургът.

На доц. Атанасов и неговия екип в новия херния център в болница “Софиямед” вече се довериха и няколко български спортисти, Преди броени дни беше опериран републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев, Доц. Атанасов коментира, че операцията на шампиона ни е минала успешно и той вече се възстановява у дома. “Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около месец, като след него той ще може да се подготвя активно за нови състезания”, допълва хирургът. Преди дни и вратарят на “Литекс” Евгени Александров беше опериран в херния центъра на “Софиямед” . Той се подложи на операция за корекция на т.нар. спортна (слабинна) херния.

***

МБАЛ “СОФИЯМЕД” С МОДЕРЕН ЦЕНТЪР ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ХЕРНИИ

в. Монитор  Стр. 7

Модерен херния център заработи на територията на МБАЛ “Софиямед”, съобщиха от лечебното заведение. Специалистите в него лекуват всички херниални дефекти чрез методите на лапароскопската хирургия, а екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи Европейски и световни клиники. “С основаването на Херния центъра ще стандартизираме подхода към хирургичното лечение на херниите, с основен фокус върху миниинвазивните техники. Нашата цел е подобряване на резултатите от херниалната хирургия, чрез прецизно вникване в спецификата на всеки отделен дефект. Затова включваме в нашия регистър резултатите от всички видове херниални корекции – както при първични операции по повод ингвинални/ вентрални хернии, така и при по-сложни репарации”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия в МБАЛ “Софиямед” и ръководител на новооснованото звено в болничното заведение.

Херния центърът в МБАЛ “Софиямед” е оборудван с последна дума на техниката апаратура на немския лидер в производството на лапароскопска техника “Karl Stortz”. Специалистите в него гарантират най-добрите резултати за пациентите си благодарение и на най-високия клас консумативи, с който работят.

На доц. Атанасов и неговия екип в новия херния център в МБАЛ “Софиямед” вече се довериха и няколко доказани професионални български спортисти.

***

Оперираха вратаря на ПФК “Литекс” Евгени Александров в “Софиямед”

Футболистът на ПФК “Литекс” (Ловеч) Евгени Александров се подложи на операция за корекция на т. нар. спортна (слабинна) херния в новия херния център на МБАЛ “Софиямед” преди броени дни. “Операцията на г-н Александров премина без никакви усложнения като към момента пациентът се чувства много добре. Неговото пълно възстановяване до активни Спортни натоварвания ще трае 14 дни, коментира доц. Теодор Атанасов. “В “Софиямед” оперираме спортните (слабинни хернии) само през един отвор като по този начин гарантираме на нашите пациенти най-добрите резултати”, допълва хирургът.

***

Оперираха шампиона по културизъм Атанас Николаев в “Софиямед”

На операция за корекция на пъпна херния в новия център на МБАЛ “Софиямед” се подложи и републиканският, Балкански и Европейски шампион по културизъм Атанас Николаев. Доц. Атанасов коментира, че операцията на шампиона ни е преминала успешно и той вече се възстановява у дома. “Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около 1 месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания”, допълва хирургът.

***

Оперираха херния на шампион по културизъм

в. Монитор  Стр. 35

Успешна операция за корекция на пъпна херния беше направена на европейския, балкански и републикански шампион но културизъм Атанас Николаев в новия херния център на МБАЛ “Софиямед”.

“Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции, какъвто беше този случай – коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новото звено. – С отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около месец.”

Модерният херния център в “Софиямед” е оборудван с апаратура последна дума на техниката на немския лидер в производството на лапароскопска техника Karl Stortz. Наскоро в него на операция за корекция на спортна (слабинна) херния се подложи и вратарят на “Литекс” Евгени Александров.

***

Оперираха успешно шампион по културизъм

в. Телеграф  Стр. 28

На операция за корекция на пъпна херния в новия херния център на МБАЛ “Софиямед” се подложи републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев.

“Операцията на шампиона ни премина успешно и той вече се възстановява у дома. Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас, се надявам, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около един месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новооснованото звено в болничното заведение.

Модерният херния център, който заработи на територията на МБАЛ “Софиямед” преди броени дни, ще предложи на пациентите лечение на всички херниални дефекти чрез методите на миниинвазивната хирургия. Екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи европейски и световни клиники, а благодарение на най-високия клас консумативи, с които работят, резултатите са гарантирани. Херния центърът е оборудван и с последна дума на техниката апаратура на немския лидер в производството на лапароскопска техника Karl Stortz. На операция за корекция на спортна (слабинна) херния в новия център преди броени дни се подложи и вратарят на Литекс Евгени Александров.

***

Оперираха шампион по културизъм в “Софиямед”

в. Меридиан мач  Стр. 22

На операция за корекция на пъпна херния в новия херния център на МБАЛ “Софиямед” се подложи републиканският, балкански и европейски шампион по културизъм Атанас Николаев, съобщиха от лечебното заведение.

“Операцията на шампиона ни премина успешно и той вече се възстановява у дома. Характерно за този вид херния е честото й рецидивиране, което се среща основно при класическите отворени операции. Случаят на пациента ни беше именно такъв. Благодарение на отличните резултати, които постигаме чрез лапароскопските техники за укрепване на коремната стена с хирургични платна от най-висок клас се надяваме, че г-н Николаев повече няма да има оплаквания. Неговото възстановяване ще трае около месец, като след него той ще може да се подготвя активно за участие в нови състезания”, коментира доц. д-р Теодор Атанасов, завеждащ Клиниката по лапароскопска хирургия и ръководител на новооснованото в болничното заведение звено.

Модерният херния център, който заработи на територията на МБАЛ “Софиямед” преди броени дни, ще предложи на пациентите лечение на всички херниални дефекти чрез методите на миниинвазивната хирургия. Екипът му е съставен от специалисти с доказан дългогодишен опит, натрупан във водещи европейски и световни клиники, а благодарение на най-високия клас консумативи, с които работят, резултатите са гарантирани. Херния центърът е оборудван и с последна дума на техниката апаратура на немския лидер в производството на лапароскопска техника “Karl Stortz”.

На операция за корекция на спортна (слабинна) херния в новия център преди броени дни се подложи и вратарят на “Литекс” Евгени Александров.

***

« назад